Skrotbilsrace – en rolig variant

Skrotbilsrace – en rolig variant

Har du en gammal folka som skramlar och låter så att folk vänder sig om på gatorna när du är ute och kör? Eller kanske den knappt går igång. Istället för att köra den till skroten, kan man köra den till ett skrotbilsrace.

Skrotbilsrace körs på Mantorp utanför Linköping och blir populärare för varje år som går men det har funnits ute i Europa sedan 60-talet. Anledningen till uppkomsten av denna typ av race, var att man ville ta vara på gamla skrotbilar utmed vägarna som var övergivna, och vad kunde då vara bättre och roligare än att ge de en sista färd? Dessutom så har krascherna alltid varit anledningen till att racen lockat många besökare, så istället för att använda dyra bilar, kunde man ta gamla skrällen som kunde krocka hur mycket som helst.

Det är ett race där man kör helt slut på sina bilar. Kan liknas lite vid ett folkrace, men här är bilarna riktiga “oldies” som man i många fall nästan måste putta på för att de ska komma igång. Bilarna måste vara värda under 5000 kronor och vara godkända under besiktningen. För övrigt kan de vara i ett hemskt skick.

backyard