Så blir du en skicklig racingförare

Så blir du en skicklig racingförare

Många av oss drömmer om att få ta ut svängarna, trycka på gasen och känna adrenalinet pumpa. Att kunna kalla sig racingförare är något som för många står högst upp på listan. Idag kan detta bli verklighet om än det bara varar för en dag. För att kunna bli en bra racingförare är det viktigt att känna till grunderna till hur man kör bil. Man bör veta vad hur man ska agera i situationer där underlaget och vädret är krävande. En bra förare är alltid uppmärksam på vad som händer längre fram och kan på så sätt agera snabbare. Självklart är en hög stresströskel viktig för att kunna ta bra beslut. Hög stress kan leda till panik och i vissa fall till en blackout. För att bli en skicklig racingförare är det väsentligt att ha ett inre lugn och veta hur man ska hantera en stressfull situation. Om paniken skulle vara framme är det viktigt att ta ett djupt andetag, fokusera och känna att man har kontroll över situationen.

En bra förare behöver en bra bil

Förutom vikten av att vara en uppmärksam förare och inte drabbas av panik är det viktigt att våga ta ut svängarna. Det vill säga våga ta snäva kurvor och trycka lite extra på gasen under raksträckor för att få det där lilla försprånget. Motorsport och att vara racerförare handlar inte enbart om föraren. Det är viktigt att ha en bra bil som svarar bra och klarar av den typen av körning som racing innebär. Utöver det så måste man såklart ha en hjälm, flamsäkra kläder och en godkänd licens för att kunna köra. Säkerheten ska alltid prioriteras för att undvika skador. Om oturen skulle vara framme är det en trygghet att veta att ens kläder kan i stor utsträckning kan skydda en. För de som har råd är det alltid kul att sätta sin prägel på både bil, kläder och hjälm. Om man tillhör ett lag så har de flesta matchande kläder. Keps med den egna loggan är ett måste för de flesta lag och är något som kan bäras när du inte är ute på banan.

Sätta guldkant på en dag som racerförare

Att vara aktiv inom motorsport kan vara en väldigt dyr historia och för många är det tyvärr inte en möjlighet att vara racerförare på sin fritid. Men om som tur är kan man vara racerförare för en dag. Det finns många företag som anordnar dessa typer av event. Om du vill kan du alltid åka på en weekend till en större stad i Europa för att prova på en större bana. Vad sägs om en resa till Barcelona, spendera en helg där och prova på en F1 bana. Självklart behöver man inte åka till ett annat land för att njuta av motorsport. Runt Stockholm finns det flera banor och företag som kan anordna en heldag för dig och dina vänner. För att göra dagen om än mer speciell kan du kan alltid anlita en privatchaufför Stockholm. De hämtar upp dig och dina vänner och kan ta er till ert event med stil.

backyard