Michael Schumacher

Michael Schumacher

Michael Schumacher är en pensionerad tysk före detta racerförare. Han var främst aktiv inom formel 1 där han är känd som den mest framgångsrika föraren genom tiderna. Schumacher började sin karriär som fyraåring. Han provade flera olika motorsporter och han var främst aktiv inom karting. Han hade som ung inga ambitioner om att bli en professionell förare. Han arbetade till vardags som bilmekaniker när han 1985 upptäcktes av Will Weber när han tävlade i en amatörtävling. Weber var så imponerad av Schumacher att han genast insåg dennes potential för att köra formel 1. Schumacher gjorde sin debut år 1991 inom formel 1. Tre år sedan lyckades han vinna sin första VM-titel. Han vann sedan mästerskapet ytterligare 6 gånger där den sista segern kom år 2004.

Olyckan år 2013

I slutet av december 2013 skadades Schumacher allvarligt när han åkte skidor i Frankrike. Han transporterades till sjukhus där han genast försattes i konstgjord koma. Det var länge oklart ifall han skulle överleva den svåra olyckan, och det rapporterades tidigt om de eventuella hjärnskador Schumacher skulle ha om han vaknade igen. Läkarna lyckades framgångsrikt väcka honom 6 månader senare. Dessvärre så blev läkarnas farhågor gällande Schumachers mentala hälsa bekräftade. Tiden efter det har har präglats av många falska rykten. Flera bilder som har läckt ut till allmänheten har senare blivit kända som “den stora bluffen“. Det med anledning av att bilderna har varit fejkade, då de har framstått som att Schumacher’s tillstånd har förbättrats. En som har haft kontinuerlig kontakt med familjen är Schumacher’s före detta stallchef. Hans rapporter om Schumacher’s mentala hälsa har tyvärr varit allt annat än positiva. Han har dock nämnt att racinglegenden gör små framsteg.

Vad är Formel 1

Formel 1, även kallat F1, är en motorsport där deltagarna kör på banor av asfalt med ensitsiga formelbilar. Samtliga tävlingar som körs varje år i sporten ingår i världsmästerskapet Formel 1. Tävlingarna heter Grand Prix och de körs i olika städer i världen. Banorna är dyra att konstruera vilket har lett till att tävlingarna endast äger rum i rika länder. Själva loppen körs nästan alltid på söndagar med start 14:00 lokal tid. Formelbilarna startar med ett så kallat formationsvarv där varje bil körs ut i den ordning som de är kvalificerade för. När alla bilarna kör ett varv så ställer de upp sig i den kvalificerade ordning för att sedan invänta startsignalen. Loppet startas av en rad med fem röda lampor som finns ovanför start/-mållinjen. De röda lamporna tänds med en sekunds fördröjning och när alla är tända startar loppet. Loppen är mycket populära och i publiken hittar man allt från folk som ser ut att vara på maskerad till kostymnissar.

backyard